En tagrenovering var det sidste, jeg troede sommeren skulle gå med

august 23, 2012

Det sidste jeg regnede med at bruge sommeren på var en tagrenovering. Jeg troede, sommeren skulle gå med at grille i haven, dase på stranden og generelt bare nyde det gode vejr. Altså lige bortset fra at vejret jo har været ganske forfærdeligt. Det er ikke meget sol, vi ser her på egnen. Regnvejr er der til gengæld masser af. Jeg kan forstå, at det er det samme over hele landet.

Det gik dog først helt galt her i sidste uge. I ved, den dag med det frygtelige uvejr med lyn og torden hele eftermiddagen og aftenen. Til sidst på aftenen slog et lyn ned i vores tag! Heldigvis skete der ikke noget, da vi sover i stueetagen, men der lød en gigantisk brag, og tegl fløj alle steder. Der lå smadrede tegl- og træstumper langt nej ad vejen. Taget fik et gigantisk hul i over tre diameter i størrelse. Der er altså ingen måde, jeg kan slippe udenom en ordenlig omgang tagrenovering.

Som I kan regne ud, er det derfor jeg er i gang med at undersøge, hvad det kræver at lave en tagrenovering selv. Jeg har kigget meget på nettet efter information har og da også fundet frem til en del, men jeg føler mig stadig ret usikker på, om jeg kan finde ud af at reparere et hul i det omfang. Der skal bygges alt mulig, jeg dårligt ved hvad hedder, og tømrer er jeg i hvert fald ikke. Det bliver ikke nemt.

I det mindste er en tagrenovering slet ikke så dyr, som jeg frygtede. Laver man arbejdet selv, er tegl faktisk ret billige i sig selv, selv i høj kvalitet. Det bliver nok svært at finde et perfekt match med hensyn til resten af taget, men jeg orker ikke at udskifte dem alle, det er helt sikkert. Jeg tror også det bliver ok. Jeg har valgt cirka samme nuance, måske lidt lysere end dem der er, fordi man skal regne med, de bliver lidt mørkere med tiden. De er også matte ligesom de gamle.

Man kan godt købe sig til hjælp, når det gælder tagrenoveringer. Jeg overvejer kort om det skulle være sort arbejde, men har hørt så meget skidt om de håndværkere der tyer til sådan noget. Nej, så er det nok bedst at holde sig til at få hjælp fra et ordenligt firma, der netop beskæftiger sig udelukkende med tagrenoveringer. De har erfaringen og ekspertisen til at gøre det flot og effektivt. Prisen er heller ikke så høj, som man skulle tro.

Jeg har endnu ikke truffet det endelige valg, om jeg skulle lave tagrenoveringen selv, men det ser sådan ud. Jeg vil hellere spare pengene og bruge dem på noget andet. Ønsk mig held og lykke, folkens!

Tags: , ,

Leave a Comment