Solceller – Brug solenergi til opvarmning

august 16, 2012

Der er i disse dage stor snak om den globale opvarmning. Rent faktisk så stor snak grundet uenighed, at der ikke rigtig sker noget. Man kan dog som privatperson gøre rigtig meget, og et af de mere populære tiltag er at bruge solceller.

SolcellerSolceller kontra fossile brændstoffer

Solceller forurener ikke på samme måde som fossile brændstoffer, og da solceller blot har brug for solenergi, så løber vi ikke tør, som vi er ved at gøre med olie mm. Solen brænder nemlig først ud om flere 100.000 år – og til den tid er vi nok enten uddøde, eller også har vi fundet mere velegnede planeter til at leve på.

Du er måske i tvivl, om det vitterlig er os mennesker, som er skyld i at polerne smelter osv. Det er jo langt fra første gang, at jorden går imod en istid – men hvorfor tage chancen og fortsætte med noget, som alt andet lige ikke kan siges at være gavnligt for moder jord? Hvorfor gamble?

Der er nemlig 4 mulige scenarier ved den globale opvarmning opdelt forneden sorteret efter om truslen med den globale opvarmning viser sig at være fakta eller ej. Det var hvad der i sin tid fik mig overbevist, og jeg tror, at alle som læser nedenstående vil give mig ret.

Det er vores skyld

  • Vi gør intet for at stoppe den globale opvarmning og løber tør for fossile brændstoffer. Game over – menneskeheden uddør.
  • Vi gør alt i vores magt for at stoppe opvarmningen med både vindmøller og solceller – hvilket gør at vi er bedre stillet, end hvis vi intet havde gjort.

Det er ikke vores skyld

  • Vi gør en kampindsats for at reducere Co2 niveauet mm, men det viser sig, at det har været spild af tid. Vi kunne intet gøre.
  • Vi gør en stor indsats med bølge-energi og solceller, men vores indsats hjælper ikke nok. Game over.

Den kvikke læser vil kunne se, at der rent faktisk kun er en god løsning, hvis hvad nogen kun tror er en myte, viser sig at være sand.

Viser det sig at være en myte, at den globale opvarmning er menneskets skyld, som en del af verdens befolkning tror det er, så vil det hverken hjælpe at gøre en indsats eller ej. Resultatet vil mere eller mindre blive det samme, da det er ude af vores hænder. Dette gør også de to scenarie uinteressant, og man bør istedet for se på, hvad konsekvenserne er, hvis opvarmningen af vores jord viser sig at være menneskeskabt, vil man hurtigt vil kunne konstatere, at den ultimativt bedste løsning vil være at satse på vedvarende energi såsom solceller.

Tags:

Leave a Comment