Penguins effekt på offsite SEO på den lange bane

juni 5, 2012

Der er sket rigtig meget i SEO verdenen for tiden. Google har besluttet sig for, at det var blevet for nemt for SEO eksperter verden over, så de bestemte sig for at gøre livet surt for os med en række opdateringer og ændringer i deres algoritmer. Disse opdateringer kan være meget svære at sætte sig ind i, hvilket også er Googles intentioner, men desværre så betyder det, at der er frustrationer hos mange SEO folk, når de skal tilpasse deres SEO strategier og måden de optimerer kunders hjemmesider – onsite som offsite.

Opdateringerne kan opsummeres til at fokusere på indhold og variation i den linkmasse, der henviser til din hjemmeside. Dog er det ikke sort/hvidt, men har adskillige gråzoner, som er med til at gøre denne opdatering, som de kalder Penguin, til at være en af de mere betydningsfulde for søgeresultaterne – især på generiske søgeord. Google forsøger indædt at forbedre oplevelsen for deres brugere ved at give dem mere korrekte resultater, når de søger på Google.

Dette udmunder hovedsageligt i, at når man laver offsite SEO, så skal man fokusere på at  variere ankertekst og kanal fra hvor linket kommer, samt øge kvalitet, relevans og kontekst for indholdet der linkes fra. Dette vil dog få linket til at smage meget bedre i Googles mund og i sidste ende være med til at give mere styrke til den landingsside, du linker til. Dette er blevet varslet i nogen tid nu, men trods varsling er der mange der stadig blev overrasket over, hvordan det påvirkede deres ranking. Nogle faldt adskillige sider tilbage i søgeresultaterne, på søgeord de førhen rankede højt på.

I mange tilfælde vil dette blot ændre måden at arbejde med SEO på, men hvis Google har noget at sige, så må det meget gerne mindske mængden af SPAM indhold på internettet betragteligt og øge mængden af kvalitetsindhold. Google vil gerne, at man ændrer sin SEO strategi til at skrive til mennesker og ikke til Google, hvorfor de også forsøger at læse indholdet mere som et menneske læser det. Dette er en ganske nobel holdning, men den hænger desværre ikke sammen med mængden af links, der skal til for at bibeholde en placering, så der vil stadig findes og skabes indhold på nettet, som er til for SEO grunde og kanal for en vis mængde SPAM, men dog tror jeg, at det vil dreje fokus mere i den rigtige retning – hvilket være en stor udvikling for internettet.

Tags: ,

Leave a Comment