Teknologi har gjort behandlingen af paradentose mindre smertefuld

juli 13, 2012

Selvom der er stor fokus på mundhygiejne hos både børn og voksen, så er der desværre stadig mange, der ikke passer ordentlig på deres tænder. Dette kan ende i rigtig dårlige tænder og mange huller, og er man rigtig uheldig, kan man ende med at få paradentose, hvilket kræver en del behandling.

Paradentose er en kronisk betændelsestilstand i tandkødet, som langsomt men sikkert ødelægger vævet rundt om tænderne. Jo tidligere men begynder en behandling af paradentosen, jo større chance er der for, at tænderne kan reddes. Går man med det i flere år, risikerer man at miste tænderne, da de vil begynde at løsne sig efterhånden som tandkødet bliver ødelagt. I dag findes der dog forskellige behandlinger mod paradentose, og heldigvis er de ikke lige så smertefulde som tidligere, hvilket betyder, at man ofte ikke behøver bedøvelse.

Den nye behandlingsmetode af paradentose betyder endvidere, at man oplever meget mindre blødninger under operationen, som normalt ellers giver en del ubehag efterfølgende. Ligeledes er der ikke behov for sting, da det hele i dag klares med så stor præcision, så laseren kunne rammer de berørte områder. Hele processen fra start til slut er nu et meget mindre indgreb i munden.

Det er vigtigt at huske, at alle kan rammes af paradentose, hvorfor alle kan komme ud for behovet for behandling. Dog viser undersøgelser, at det specielt er personer over 40 år, der har en øget risiko for at udvikle sygdommen. Undersøgelser har også vist, at det i nogle tilfælde kan være arveligt, så er der familiemedlemmer, som tidligere har lidt af det eller stadig gør det, så er det endnu vigtigere at holde sine egne tænder under opsyn.

Tags: , , , ,

One Comment

  1. Dorthe Nielsen siger:

    Desværre har vi i min familie på min mors side altid haft en tendens til paradentose, hvilket er grunden til, at jeg altid er meget påpasselig med mine tænder. Jeg håber virkelig, at jeg på denne måde kan undgå at få en paradentosebehandling, men skulle det blive nødvendigt, så er det rart at vide, at der er nye muligheder på markedet, så det ikke er helt så smertefuldt mere.

Leave a Comment