Min farmor har fået paradentose og skal have implantater

august 22, 2012

Min farmor er efterhånden ved at være en gammel kvinde, og hendes umættelige rygetrang gennem hele livet har heller ikke ligefrem været til gavn for hendes tænder. Nu har hun fået konstateret paradentose, og hun kan ikke beslutte sig for, om hun skal have implantater eller ej – er der nogle af jer, der har erfaring med at få implantater i en så sen alder?

Jeg har fortalt hende min ærlige mening, og det er, at hun selvfølgelig skal have implantater, for jeg har læst artikler op og ned om, hvor forfærdeligt det er at leve med paradentose, men jeg tror desværre, at hun er lidt for nærig til det.

Hun synes, at det er for dyrt at få implantater i en så sen alder, for hun ved naturligvis ikke, hvor mange år hun har tilbage at leve i, men jeg tror desværre ikke, at hun regner med, at det drejer sig om særlig mange år.

Paradentose er en sygdom i den knogle, tænderne sidder fast i, som i værste tilfælde kan resultere i, at tænderne falder ud eller bliver så syge, at de skal rykkes ud. Dette har jeg naturligvis prøvet at forklare min farmor, men jeg tror ikke, at hun helt forstår alvoren i det. Problemet er nemlig, at hun rent faktisk har pengene til implantater, og det er ikke, fordi hun har de store udgifter i hverdagen, så jeg kan ærlig talt ikke helt se, hvorfor hun ikke skulle vælge at få sine paradentoseramte tænder erstattet af implantater.

Jeg har som det fremgår ret svært ved at overbevise hende om, at hun skal få implantater, og jeg kunne derfor godt tænke mig at høre, om der er nogle af jer, der har nogle gode ideer til, hvordan jeg kan få hende overbevist om, at paradentosen i så fald vil æde hendes tænder op?

Tags: , ,

One Comment

  1. Martin Nissen siger:

    Jeg forstår godt, hvorfor din farmor ikke vil bruge en formue på at få implantater, når hun ikke ved, hvor mange år hun har tilbage, men samtidig kan jeg også godt se det fra din side – har du prøvet at snakke med hende om det?

Leave a Comment