Hvorfor er papirisolering den foretrukne isoleringsteknik?

februar 6, 2013

For at det hele ikke skal handle om advokater og retshjælp, så er det ved at være tid til en lidt mere vejrbestemt artikel. I dagens anledning må være det relevant at skrive om papirisolering, så er dit hjem ikke ordentligt isoleret i forhold til den danske vinter, er du velkommen til at læse med her og få et par gode råd til en bedre isolering.

Har vinteren været for streng til din isolering?
Den danske vinter har, som de fleste nok godt ved, været rigtig streng i år, og det er langt fra alle huse, der er isoleret lige godt. En dårlig eller manglende isolering har for mange resulteret i en rigtig høj varmeregning de seneste par år, og det kan blive rigtigt dyrt i længden, især fordi den danske vinter er så uforudsigelig, som den er.

Ønsker man at nedbringe varmeudgifterne og samtidig have et varmt hjem, kan man med fordel sørge for, at huset er ordentligt isoleret, for det er nemlig den hurtigste, nemmeste og ikke mindst billigste vej til at nedbringe varmeudgifterne. En god isolering er især vigtig i et stort hus, da det hurtigt kan blive en tårnhøj varmeregning, hvis hele huset skal varmes op pga. manglende isolering.

Papirisolering som den foretrukne isoleringsteknik
Papiruld har i flere hundrede år været den foretrukne isoleringsteknik i bl.a. USA. Det var dog først efter anden verdenskrig, papirisoleringen kom til det europæiske marked, og det danske firma Papiruld Danmark har nu produceret papirisolering i 24 år. Papiruld Danmark er pt. Danmarks eneste producent af papiruld, som er det isoleringsmateriale, der bruges til papirisolering.

Men hvorfor er det lige, at papirisolering er så godt?

papirisolering

Papiruld fremstilles af hule cellulosefibre, der findes i de danske aviser. Da aviserne er trykt med giftfri farve, er papiruld ikke bare en miljøvenlig, men også en sund løsning i forhold til indeklimaet.

Benytter man papiruld til papirisolering, vil man have en isolering, der har en høj brandmodstand, og som både holder skadedyr væk og samtidig beskytter mod mug, fugt og skimmel.

Fordelen ved papirisolering er desuden, at det blæses ind i de tomme hulrum, hvor der skal isoleres. Det lægger sig helt ind til rør og installationer og udfylder revner og sprækker. På den måde opnår man den mest effektive isolering.

Tags: , , ,

Leave a Comment