Få en ekspert med på sidelinjen når prisen på nyt tag skal findes

juli 29, 2012

Ofte er sommerhalvåret tiden, hvor mange går i gang med renovering af huset, så man kan være færdig inden kulde og regn igen sætter ind. Særligt renovering af taget er populært om sommeren, da det synes mere overskueligt når solen skinner, men inden man går i gang, er det vigtigt, at man få beregnet en pris på et nyt tag. På denne måde undgår man overraskelser midt i forløbet.

Der findes sider på nettet, hvor man kan beregne en ca. pris for et nyt tag, men der kan selvfølgelig opstå uforudsete ting, år først arbejdet er gået i gang. Derfor er det ofte en rigtig god ide, hvis man få en ekspert til at komme og se på huset, da de kan beregne en mere sikker pris på et nyt tag. De har ofte flere år erfaringer med det, så de ved, hvad de skal se efter. Samtidig har de et større netværk og er vant til at arbejde med håndværkere. Dekan ofte anbefale nogle, som de har arbejdet med før, og igennem dem kan man så få en pris på et nyt tag. På denne måde skulle man gerne undgå uforudsete omkostninger, da alle ting er indberegnet i tilbuddet.

Det kan selvfølgelig ske, at der opstår problemer, som man ikke kunne forudse, og her er det igen rart, hvis man har kontakt til et ekspert, så de kan være behjælpelig med sagen. For nogle kan det hurtigt synes uoverskueligt, hvis arbejdet tager en uventet drejning.

Når man vælger at få lavet et nyt tag, skal man være opmærksom på, at prisen kan variere en del. Selvfølgelig spiller huset areal ind, men også højden og vikler har betydning, da det kommer an på, hvordan og hvor meget stillads der skal stilles på. Prisen på et nyt tag består nemlig ikke udelukkende af valget af sten, men også stilladset og underlaget til stenene.

Hvis man starter med stilladset, så afhænger omkostningerne bl.a., om der er mere end 3 meter fra tagrenden til det faste underlag. Hvis der er det, vil prisen ofte sige, da der skal bygges højere op før, at man kan lave et nyt tag. Ligeledes vil nogle håndværkere tage leje for eget stillads, men andre ikke vil. Det kan godt betale sig, at man kigger godt efter, når der skal bestilles stillads.

Endvidere har underlaget til stenene som sagt også nogen indflydelse på prisen af et nyt tag, da det kommer an på, om man f.eks. allerede har et fast undertag, banevareundertag eller det først skal laves. Ofte vil prisen på et nyt tag med f.eks. tegl være inklusiv banevareundertag, men skal f.eks. have lavet et nyt fast undertag, vil udgifterne typisk stige med ca. 450kr pr. m2. Ligeledes kan prisen pr. m2 på et nyt tag variere fra 600kr og helt op til 2.300kr afhængig af, om det er tegl, eternit, stål eller beton, man skal have lagt. Det kan en ekspert fortælle meget mere om.

Tags: , , , , , ,

One Comment

  1. Henning Sørensen siger:

    Hvor er det rart at læse en artikel om, hvad man egentlig skal gøre, når man skal finde den bedste på et nyt tag. Når man ikke selv har erfaring med, hvordan det skal gribes an, er det godt, at man kan finde gode råd og vejledning her på nettet.
    Der er nu flere ting, som jeg skal i gang med at undersøge, da der var flere af tingene, der er nævnt her i artiklen, som jeg slet ikke havde overvejet.

Leave a Comment