Midlertidigt botilbud for psykisk syge – lær mere om mulighederne for behandlingstilbud her

november 27, 2012

Kender du nogen, som behøver et midlertidigt botilbud, så få mere at vide hos din kommune. Kommuner kan her tilbyde et behandlingstilbud med tilhørende bolig for psykisk syge i Danmark.

Er der nogen i din familie eller nærmeste omgangskreds, som lider af en psykisk sygdom? I så fald, så kan det være en god ide at undersøge mulighederne for et midlertidigt botilbud. Dette botilbud er et kombineret bolig-/behandlingstilbud, som sikrer, at behandlingen af den psykisk lidende foregår i trygge rammer.

Hvordan modtager man et behandlingstilbud?
Et behandlingstilbud kommer i Danmark i stand i samarbejde med din kommune. Kommunen vil i denne forbindelse vurdere, om dine problemer er ´store nok´ til, at du kan modtage et midlertidigt botilbud.

Tommelfinger-reglen er her, at så frem du ikke kan få din dagligdag til at hænge sammen (gå på arbejde, tage sig af ens familie, tage sig af sit hus etc.), så vil du være berettiget til et midlertidigt botilbud.

Så frem at du godt kan få udført din hverdags mest basale opgaver, så vil du som udgangspunkt ikke være berettiget til et botilbud. Dog vil der muligvis være andre måder, som din kommune kan hjælpe dig på.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du er berettiget til et botilbud eller ej, så ring til din socialforvaltning og tag en åben og ærlig snak med dem.

Hvor foregår et midlertidigt botilbud?
Et midlertidigt botilbud kan arrangeres på mange forskellige måder, afhængig af den psykisk syges ønsker og behov og af kommunens ressourcer. Således kan den psykisk syge både modtage behandling på en offentlig behandlingsinstitution, i et bofællesskab eller endda i ens eget hjem.

Hvor kan du finde mere information?
Hvis du har brug for mere information omkring kommunale behandlingstilbud for psykisk lidende, så er der heldigvis mange forskellige måder at gøre dette på.

Den bedste ting vil tit være at kontakte din kommunes socialforvaltning. Socialforvaltningen er ansvarlig for administrationen af dette område og skulle være i stand til at give dig rig og dyb information.

Derudover er der også meget information at finde online, ligesom at du naturligvis også kan spørge din egen læge. Endelig, hvis du allerede ser en psykolog eller en psykiater, så er det naturligvis også en rigtig god ide at spørge ham, om han kender nogle steder, som han i særdeleshed kan anbefale.

Tags: , , ,

One Comment

  1. Niels Møller siger:

    Er det egentlig ikke ret svært at få bevilget et behandlingstilbud?

    Jeg har ikke selv forstand på det, men jeg synes bare, at man gang på gang hører om, hvor svært det kan være for psykisk syge, der virkelig har brug for behandling, rent faktisk at komme i behandling for sin lidelse.

Leave a Comment