Låne penge – information om at låne penge til lave renter

oktober 19, 2012

Har du brug for at låne penge så få mere at vide her omkring låntagning. Danske forbrugere og investorer kan låne penge hos banker og andre pengeinstitutter med eller uden sikkerhed.

Overvejer du at låne penge, men er lidt i tvivl om, hvordan det foregår? Hvis det er din situation, så lær mere på denne side, hvor vi vil forklare, hvordan man låner penge, og hvilke faktorer og nøgletal du som låntager bør være opmærksom på.

Låne penge i banken
Når du skal ud og optage et lån, så har du basalt set to forskellige måder at gøre det på. Enten kan du optage et lån i en bank – ofte din egen bank – eller du kan optage lånet hos nogle af de låneinstitutter, som specialiserer sig netop indenfor at låne penge ud.

Fordelen ved at låne penge i din bank er her, at det næsten altid vil indebære de laveste årlige omkostninger i procent (ÅOP). ÅOP dækker her over dine samlede omkostninger ved tilbagebetalingen af dit lån, og inkluderer således både din tilbagebetalingsrente og diverse gebyrer.

Omvendt er ulempen ved at låne i banken også, at de er mere strikse mht. hvem de giver lånet til. Således vil de granske din privatøkonomi nærmere mht. om du er i stand til at tilbagebetale lånet.

De vil se på, hvilke aktiver du har, om du er medlem af det danske debitorregister, og så vil de muligvis også kræve noget som sikkerhed. Derudover vil de også spørge om, hvad du skal bruge pengene til.

Lån penge i et låneinstitut
Til forskel fra dette, så vil låneinstitutter ofte være mere fleksible og vil ikke spørge så meget ind til din privatøkonomi, og hvad du skal bruge pengene til. Ligeledes vil de ofte ikke kræve, at du stiller noget som sikkerhed. Dog er konsekvensen af denne mere fleksible tilgang også, at disse låneinstitutter vil opkræve langt højere årlige omkostninger i procent end i din bank.

Grunden til, at låneinstitutterne gør det, er jo, at de skal have en sikkerhed for, at de får deres penge hjem igen, hvilket de gør ved at opkræve en højere tilbagebetalingsrente. Derfor, hvis du kan, så er det tit en bedre ide økonomisk at optage et lån i din egen bank.

Mere information om at låne penge
Før du går ud og låner penge, så er det vigtigt, at du tænker dig om først. For det første, så skal du spørge dig selv, om du virkelig har brug for dette eller hin lån.

Har du allerede besluttet, at det har du, så skal du som sagt primært fokusere på de årlige omkostninger i procent (og ikke tilbagebetalingsrenten, isoleret set). Derudover er det også en god ide at søge efter feedback fra kunder, som tidligere har lånt fra den långiver, som du er interesseret i. Ligeledes kan du søge online blandt danske medier, for at finde ud af om en given långiver er et godt sted at optage et lån. Har du brug for flere informationer, kan du klikke her.

Tags: , , , ,

Leave a Comment