kontorrengøring

Kontorrengøring er en investering

december 20, 2013

Mænd spreder flest bakterier på kontoret
Scott Kelley, der er biolog på San Diego State University i USA, er en af forfatterne til undersøgelsen der peger på to teorier, at mænd spreder flest bakterier på kontoret. Betyder det at ved at mandekontor at der skal en effektivere kontorrengøring?

Kontorer har ligeså mange bakterier som man finder på toiletter og på fly, og det stiller krav til din kontorrengøring. Men det er ikke alle kontorer der er lige tæt befolkede af bakterier, de mande-dominerede kontorer har i følge undersøgelsen et højere antal mikrobearter en et kontor der kun er fyldt at kvinder.

Er mænd mere sjuskede
Det lader til at mænd er mere sjuskede med at vaske hænder og børste tænder, men det er en påstand der møder modstand bland de mandlige kolleager. En mere øjensynlig forklaring er ifølge Scott Kelly, at mændene har større hænder og mund en kvinde. Dermed også en større overflade som bakterierne kan formere sig på. Virksomhedens kontorrengøring skal derfor have ekstra opmærksom hed på mande dominerede arbejdspladser.

Tastatur og telefon er bosted for bakterier
Det er også vigtigt at være opmærksom på telefoner og tastaturer. Den ansvarlige i virksomheden bør få kontorrengøringen til at løbende foretage en ordentlig rengøring af tastaturer og telefoner i virksomheden. I flere år har myterne været at der er flere bakterier på et tastatur end på et WC bræt. Det er korrekt når man kigger på kim-tal, som er et udtryk for hvor mange bakterier der er. Dog er bakterierne patogene, det betyder at de ikke er sygdomsfremkaldende på samme måde i forhold til bakterierne på toilettet der typisk er coli bakterier.

Kontorrengøring er en investering
Det er vigtigt at investere i effektiv kontorrengøring, så du minimerer risikoen for syge medarbejdere. Vælg derfor din kontorrengøring med omhu, sørg for at dit valgte rengørings firma har de nødvendige kompetencer.

Kontorrengøring handler ikke blot om at finde skyldnere til bakteriespredere, det er vigtigt for indeklimaet at finde en rengøringsvirksomhed der har forstand på kontorrengøring og hvor bakterier opstår og spredes, samt sørger for en effektiv og hygiejnisk rengøring af kontoret.

Indeklima
Det er vigtigt at have en sundt indeklima på arbejdspladsen, det skal være så rent så der ikke opstår alvorlige gener for medarbejderne, se din kontorrengøring som en investering i din virksomhed og dine medarbejdere. Ved god kontorrengøring mindsker du sygefravær, skaber trivsel og et trygt arbejdsmiljø.

kontorrengøring

Tags: , , , ,

Leave a Comment