Hemmeligheden bag Jan van Haasteren og Wasgij puslespil

december 13, 2012

Er du en af de mange danskere, der har en stor passion for at lægge puslespil, så kender du sandsynligvis både Jan van Haasteren og Wasgij puslespil, men hvor meget ved du egentlig om kunstnerne? Ved at læse denne artikel kan du hurtigt få testet din viden om de populære puslespil.

Jan van Haasteren

Jan Van Haasteren er en tegneseriekunstner, der har tegnet motiver til puslespil i næsten 30 år. Det har resulteret i en masse forskellige motiver, så uanset om du kender til ham eller ej, kan du helt sikkert finde et eller to Jan van Haasteren puslespil, som du endnu ikke har prøvet at lægge.

Puslespillene fra Jan van Haasteren er lette at kende. De er meget specielle af udseende, og så er de både sjove, dumme, komiske og utroligt overfyldte på en og samme tid. Formålet med at lave nogle så overfyldte motiver, som Jan van Haasteren har gjort, er at udfordre hjernen, så når man lægger puslespil, laver man faktisk samtidig en form for hjernegymnastik, og mange af dem der jævnligt lægger puslespil oplever faktisk, at de har langt lettere ved at huske, når de kommer op i alderen end andre på samme alder, der ikke har lavet nogen former for hjernegymnastik.

Puslespil med Jan van Haasterens motiver kan købes online her.

Wasgij puslespil

Wasgij puslespil er nok nogle af de mest populære og bedst solgte puslespil og hvorfor så det? Udfordringen ved Wasgij puslespillene ligger i, at man ikke kan lægge puslespillet ved blot at følge æskens låg, som man normalt gør. Her får man kun nogle hints om, hvordan brikkerne skal ligge, men man skal altså selv tænke sig frem til løsningen på puslespillet.

Wasgij puslespil kan blandt andet købes online hos Puzzleshop, som har et stort udvalg af forskellige slags puslespil.

Tags: , , ,

Leave a Comment