Hvordan laver jeg verdens bedste søgemaskineoptimering?

august 22, 2012

Efter Google har rystet SEO verdenen godt og grundigt i deres grundvold, er det blevet langt mere besværligt at give en facitliste over den absolut bedste måde at lave søgemaskineoptimering på. Hvis en søgemaskineoptimeringsekspert fortæller dig, at du ”bare” skal gøre sådan og sådan, så udstiller det deres manglende viden, fordi det er ikke nemt at liste det sort på hvidt mere. MEN, man kan sagtens komme med en række overordnede huskeregler, som man så kan fortolke ud fra hvilken branche, man er i, og hvad, man mener, er den bedst mulige måde at fremskaffe links på.

Disse huskeråd er med andre ord en slags mentalitet man bør have i sin tilgang til søgemaskineoptimering og bedømmelse af om et link er kvalitet eller spild af tid.

  • Naturlighed: Når et link skal fremskaffes skal det virke så naturligt som muligt, dvs. hvis du mener, at dette er noget en anden person ville gøre af egen fri vilje, så er det naturligt. Hvis du derimod finder det lidt maskinelt og spamagtigt, så er det gammeldags søgemaskineoptimering og er et no-go. Dit websites overordnede linkprofil skal være så varieret og mangfoldig som muligt, hvilket også gælder linkets ankertekst. Hvis ankerteksten er det samme på en stor andel af linksene, så virker det ikke naturligt mere, og Google anser det som spam.
  • Kvalitet: Du skal have links fra højkvalitetswebsites, dvs. websteder som har høj pagerank, høj kvalitet i deres indhold samt en stor mængde af naturlige indgående links. Søgemaskineoptimering handler mere og mere om kvalitet af indholdet – både hvad angår det der linkes til og det der linkes fra. Dette betyder at jo højere kvaliteten er begge steder jo større effekt får det enkelte link.
  • Relevans og kontekst: Relevansen af et links kilde ift. hvor det peger hen, er en anden meget vigtig bestanddel af den styrke der gives videre. Jo bedre samlet kontekst des mere link-juice giver kilden videre til det sted linket peger på.

Hvis du følger disse ovenstående tommelfingerregler, så vil du få noget der ligner verdens bedste søgemaskineoptimering, men intet er dog sikkert, det vil det aldrig blive med Google.

Faktum er dog at Google på det seneste gør, hvad de kan, for at få deres algoritmer til at tænke og læse indhold på samme måde som mennesker gør, hvilket er den parole de ovenstående tips er udfærdiget på baggrund af.

Held og lykke med søgemaskineoptimering fra nu af, for det får vi alle brug for.

Tags: , ,

Leave a Comment