Katte: Jeg giver de lokale hittekatte kattemad hver aften

juni 4, 2012

Jeg ved ikke helt hvorfor, men af en eller anden underlig årsag bor jeg i nærheden af en skov, hvor rigtig mange hittekatte åbenbart holder til. Da jeg elsker dyr, især katte, sætter jeg altid en skål kattemad ud til de herreløse katte, inden jeg går i seng om aftenen.

Jeg ville ønske, at jeg kunne tage hittekattene til mig og adoptere dem, men det har jeg simpelthen ikke plads til i min lejlighed, og min kæreste synes i øvrigt, at det er rigeligt med de to katte, vi selv har. Som kompensation for, at jeg ikke kan give kattene et varmt og trygt hjem, stiller jeg som sagt altid noget kattemad ud til dem om aftenen, så jeg er sikker på, at de får noget ordentligt at spise.

Det gør mig slet ingenting at bruge kattemad på hittekatte. Jeg køber ca. dobbelt så meget kattemad om måneden, som jeg ellers ville have gjort, hvis ikke jeg fodrede hittekattene, men jeg synes ikke, at det er det, der vælter budgettet, og så gør jeg samtidig en god gerning.

Jeg gad godt at vide, hvorfor så mange katte ikke længere har en ejer, og jeg gad personligt godt at møde nogle af de tidligere ejere, der bare har sluppet deres kat ud i skoven uden kattemad eller noget som helst.

Jeg synes, at det er fuldstændigt uansvarligt bare at sætte dem løs og gøre dem til hittekatte. Det kan selvfølgelig godt være, at man af den ene eller anden årsag ikke længere kan eller vil holde kat, men så kan man da i det mindste aflevere den til et dyreinternat, hvor man ved, at der bliver taget godt af katten, og at den får noget ordentligt kattemad.

Mange er bange for at gå hen til de hittekatte, vi har i skoven, fordi de mener, at de er uhygiejniske og spiser døde rotter etc., men det forstår jeg ikke, for de får jo kattemad af mig, så hvorfor spise andre dyr?

Det virker som om, at jeg er den eneste, der tager sig af de mange hittekatte, og det kan faktisk godt gøre mig lidt ked af det. Tænk at der ikke er flere mennesker, der tænker på dyrene og sørger for, at de har de bedste vilkår for at få et bedre liv. Om det så er at give dem kattemad, husly eller hvad ved jeg, så synes jeg i det mindste, at man skal gøre bare et eller andet for de udsatte hittekatte.

Tags: , , , ,

4 Comments

 1. Rikke siger:

  Hvor er det godt at høre, at du stiller kattemad ud til kattene! Det er forfærdeligt, at de ikke længere har noget hjem, men godt at du tager dig af dem, så godt du nu kan. Der burde være flere mennesker som dig.

 2. Mette siger:

  Jeg vil give Rikke ret i, at der burde være mange flere mennesker som dig! Jeg kan virkelig blive helt forarget over at høre, at der ikke er andre, der tager sig af de forladte hittekatte, og jeg forstår virkelig ikke, hvordan nogen i første omgang overhovedet kan finde på bare at sætte deres katte løs. Hvis man af en eller anden grund ikke kan holde kat mere, så kan man da i det mindste aflevere den på et internat.

 3. Emil siger:

  Hvordan får du råd til al den kattemad? Der er jo ret meget ekstra kattemad, der går til, når du skal fodre så mange ekstra katte.

 4. Christina siger:

  Hvor er det skønt at se, at der rent faktisk er nogle mennesker, der tager sig af nogle af de mange hittekatte, der lever et ensomt og sultent liv derude!

Leave a Comment