Foredrag om trivsel: hvorfor er min arbejdsplads fyldt med idioter?

august 27, 2012

Hvad er trivsel på arbejdspladsen? Ifølge AddFocus er det, når man ikke kan få øje på en idiot i miles omkreds.

AddFocus er en konsulentvirksomhed, der tilbyder aktive foredrag og kurser for virksomheder, der ønsker at arbejde for bedre trivsel, kommunikation, stresshåndtering, samarbejde, selvledelse eller andre fokuspunkter, som alle er med til at skabe en velfungerende og glad arbejdsplads, der er i stand til at opnå virksomhedens mål og ambitioner.

Som navnet også afslører, er valget af fokus et essentielt redskab for AddFocus. Foredragene er skabt ud fra en filosofi om, at det, der fokuseres på, forstørres i vores bevidsthed. Fokuserer du derfor på dine succesoplevelser mere end dine problemer, vil du sikkert være af den opfattelse, at du lever et succesfuldt liv i sammenligning med den, der livet igennem kun har fokuseret på problemer.

Fokus på det, der virker, og fokus på målet er mere konstruktivt end konstant fokus på det, der ikke virker. Det er et simpelt nok budskab, men det kan være svært at implementere i hverdagen. Det kan nemlig kræve, at vi bryder nogle trygge og meget kraftfulde vaner.  Som oftest er vi ikke engang opmærksomme på, at vi er slaver af vaner, som kan have en destruktiv effekt på arbejdspladsens trivsel. Det er der råd for – et foredrag fra AddFocus kan åbne de ansattes øjne for fokussets magt.

For er vi i stand til at udnytte denne mekanisme og aktivt vælge vores fokus, så kan vi pludselig flytte bjerge. Fokusér på jeres og arbejdspladsens styrker, og de styrker vil vokse i jeres bevidsthed. Fokusér på et fælles mål for virksomhed, og I vil helt automatisk bevæge jer hurtigere derhen.  Netop dette vil stå soleklart efter et foredrag fra AddFocus.

Det er også til et sådant foredrag med fokus på trivsel, at deltagerne vil blive introduceret til sætningen: ”Trivsel er, når du ikke kan få øje på en idiot i miles omkreds.”

Men hvordan kan et foredrag fjerne alle idioterne fra din arbejdsplads? Det kan et foredrag heller ikke, et foredrag kan til gengæld åbne dine øjne for den magt, som det negative fokus har. Du ser kun, hvad du vælger at se. Så hvis du kun kan se idioter omkring dig, hvem er så i virkeligheden den største idiot?

Tags:

3 Comments

 1. Rasmus Hansen siger:

  Jeg skal lige forstå hvad du skriver. Bør man skifte arbejdeplads, hvis man konstant er omgivet af idioter?

 2. Sofie Poulsen siger:

  Det lyder da som det meste logiske at gøre Rasmus.

 3. Flemming Hansen siger:

  Lyder som et lidt anderledes fordrag. Kan den samme teori bruges om sin familie istedet for arbejdsplads? For så trænger jeg ærlig talt til en ny kone…

  Suk.

Leave a Comment