Flådestyring – brug GPS system til at opnå bedre flådestyring af dine køretøjer

december 7, 2012

Arbejder du med transport og logistik så benyt et GPS system til at få bedre flådestyring. Et GPS system hjælper her med at sikre en bedre koordination med og kontrol over dine køretøjer.

For folk som arbejder med forskellige former for transport- og logistikstyring, så er et GPS system en af de ting, som kan hjælpe med at optimere virksomhedens drift. Et GPS system giver i denne forbindelse en overordnet set bedre flådestyring, hvor du som leder har bedre styr på hvor dine køretøjer er henne, og hvornår de er fremme ved kunden.

Flådestyring med GPS systemer
Flådestyring er et begreb, som kommer mere og mere frem indenfor logistik- og transportbranchen. Flådestyring dækker her over det fænomen, at man anvender elektroniske apparaturer til at styre ens flåde af køretøjer. Dette sker typisk vha. GPS-systemer, men kan i princippet også ske ved brug af andre slags computer-baserede programmer.

Derudover anvendes flådestyringsbegrebet også til en vis grad i forbindelse med traditionelle stationære maskiner. Således kan du også finde forskellige former for flådestyringsudstyr, som hjælper med at administrere for eksempel maskinerne på en fabrik. Dette er dog naturligvis ikke tilfældet med GPS-systemer, som er beregnet på genstande i bevægelse.

Fordele med flådestyringsudstyr
Den primære fordel ved flådestyringsudstyr er, at det for det første giver den daglige leder langt bedre kontrol med, hvad status er på virksomhedens flåde. Dette betyder, at virksomheden bliver i langt bedre stand til at forudse og håndtere problemer og flaskehalse og kommunikere klart og præcist til kunden.

En anden fordel ved flådestyringsudstyr er desuden, at det også reducerer virksomhedens administrationsbyrde. Ved flådestyringsudstyr så er alle informationerne lagret elektronisk. Den positive konsekvens af dette er, at det for det første tager kortere tid for chaufførerne at indtaste data. For det andet, så kan den daglige leder langt hurtigere få fat på disse nye data, samtidig med at det elektroniske format gør, at det også er lettere for ham at bearbejde dette data.

Hvad kan flådestyringsudstyr hjælpe med?
Flådestyringsudstyr kan hjælpe med mange forskellige ting og er på denne led ikke et en-dimensionelt værktøj, som du kun kan bruge til en enkelt opgave.

Mht. eksempler på opgaver som flådestyringsudstyr kan hjælpe dig med kan her for eksempel nævnes:

–    Kørselsrapporter
–    Information om køretøjets position lige nu
–    GPS-sporing ved hjælp af en godkendt vagtcentral
–    Information om brændstof
–    Chauffør-rapporter
–    Chauffør-profil
–    Give indikationer om nødvendigt vedligehold på dine køretøjer
–    Og meget, meget mere.

Indkøb af GPS system til flådestyring
Når du skal ud og have fat på et GPS system til at hjælpe med flådestyringen, så er der næsten for mange muligheder på det danske marked. Udbuddet af GPS-systemer er meget stort, og det kan tit være svært at holde et godt overblik over de forskellige modeller.

Af samme årsag, så kan du drage fordel af at købe dine GPS-systemer hos firmaer, som specialiserer sig netop indenfor flådestyringsudstyr. Disse firmaer vil kunne råde dig om, hvilke GPS-systemer er bedst, baseret på hvad dine unikke behov måtte være.

Tags: , , ,

Leave a Comment