Få hjælp til købsaftalen af en bolig advokat

april 11, 2013

Overvejer du at købe eller sælge bolig, skal du være opmærksom på, at købsprocessen kan være en langtrukken affære, og det kan være en rigtig god ide at have en bolig advokat med fra start af. Hvad en bolig advokat helt præcist kan gøre for dig, kan du læse mere om i denne artikel, og du kan også få gode råd til, hvordan du når frem til den endelige købsaftale.

Hvad hjælper en bolig advokat med?

En bolig advokat kan hjælpe dig med at købe eller sælge bolig, og advokaten har til formål at hjælpe dig hen mod en købsaftale og samtidig hjælpe dig med at få mest for pengene. Rådgivning i forbindelse med køb og salg af bolig finder også sted i denne proces, så du vil med andre ord være i helt trygge hænder, hvis du vælger en erfaren bolig advokat.

Bolig advokaten rådgivninger bl.a. om jura i forbindelse med købsaftalen. Det kan fx være regler omkring fejl og mangler ved huset, rådgivning omkring testamente, samejekontrakt, ægtepagt og så videre. Bolig advokaten hjælper også med at tjekke, om dokumenterne er i orden, dvs. at advokaten gennemlæser købsaftalen, salgsopstillingen, lokalplaner, tilstandsrapport, grundejerforeningsmateriale, tingbogsattest, ejendomsdatarapport – kort sagt alle de dokumenter, som almindelige mennesker ofte har svært ved at forstå.

En anden vigtig funktion: Fortrydelsesret
bolig advokat - købsaftale
En anden, men meget vigtig, funktion advokaten også har er at sørge for, at du er dækket ind økonomisk, hvis noget i købsprocessen går galt. Har du ikke en bolig advokat tilknyttet boligkøbet, er du nødsaget til selv at betale for udgifterne i forbindelse hermed, så ved at have en bolig advokat tilknyttet sagen, mister du ikke penge, hvis det i sidste ende skulle vise sig, at købsaftalen ikke bliver til noget alligevel.

Købsaftalen – det afgørende dokument

Købsaftalen er på nuværende tidspunkt blevet nævnt flere gange i denne artikel, og lad os derfor lige slå fast, hvad det egentlig er for noget.

Købsaftalen er det afgørende dokument ved et boligkøb. Det er med andre ord det dokument, der er afgørende for, om boligen bliver købt eller solgt, og det anbefales på det kraftigste at have en advokat til at kigge aftalen igennem, inden der skrives under på noget.

Som det fremgår af denne artikel, er der ikke nogen grund til IKKE at kontakte en boligadvokat i forbindelse med køb eller salg af bolig. I hvert fald ikke hvis man ønsker en forhandling, der foregår rigtig første gang, og hvor der ikke bruges flere penge end højst nødvendigt.

Tags: , , ,

Leave a Comment