Sund frokost

Derfor skal en virksomhed gå op i at servere sund frokost

august 23, 2017

Sundhed er en af tidens helt store trends. Bøger udkommer og bliver solgt i stor stil, diætister og fitnesscoaches er nærmest berømtheder, og der kommer hele tiden nye bud på, hvad sundhed er og kan blive. Det betyder, at der er flere og flere, der har fundet ud af, hvor meget kosten betyder for den samlede sundhed, og som derfor tænker mere over, hvad de putter i munden. Det gælder til morgenmad og aftensmad, men også til frokost, som mange steder bliver indtaget på arbejdet. Derfor er der lagt pres på virksomhederne i forhold til, at medarbejderne vil have sunde muligheder, når de skal spise frokost. At servere en sund frokost kan dog også ses som en investering fra virksomhedens side.

Sunde ansatte er gode medarbejdere

Det er ikke kun den enkelte medarbejder, der har interesse i, at han eller hun vælger sund mad til frokost. For virksomheden er det også en fordel, hvis medarbejderne spiser sund mad hver dag. En sund krop medfører nemlig mere velvære og bedre humør med mindre humørsvingninger. Sund mad giver mere energi, hvilket gør, at den enkelte medarbejder vil være mere produktiv på arbejdet. Sidst men ikke mindst vil sundere mad ultimativt betyde færre sygedage, hvilket virkelig er noget, der kan ses på virksomhedens bundlinje. Så selvom en frokostordning, der fokuserer på sundheden, ofte vil være en smule dyrere end andre, kan det ses som en investering fra virksomhedens side. Ved at efterkomme medarbejdernes ønsker og behov, skaber man en større arbejdsglæde, hvilket betyder, at medarbejderne er mindre tilbøjelige til at søge andre steder hen.

Sund frokost kan være mange ting

Hvordan ser sund mad ud? Der er efterhånden mange forskellige bud på, hvad en sund frokost består af. Om det er stenalderkost, rawfood eller noget helt tredje. Dog er der visse ting, der altid bliver beskrevet som sunde. Fødevarestyrelsen har opstillet nogle kostråd, som er gode at følge, hvis man vil være sikker på at spise sund mad. Og med det store fokus på sundhed, der er i vores tid, kan man vælge imellem mange forskellige frokostordninger, der hænger sig på at bestå af sund mad. Eksempelvis er der firmasund fra frokost.dk, der bygger på Fødevarestyrelsens kostråd. På den måde kan man sikre, at der er mulighed for at vælge sund frokost, når man er på arbejde, hvilket i sidste ende ikke kun kommer den enkelte medarbejder, men også virksomheden til gode.

Leave a Comment