En bedemand kan hjælpe med både borgerlige og kirkelig begravelse

juli 2, 2012

Tit når man tænker på en bedemand, tænker man også på religion. Sådan behøver det dog ikke at være, da ateister sagtens kan blive både begravet og bisat. Såfremt man ikke er medlem af folkekirken, kan dette blot ikke ske i en af Danmarks smukke kirker – men man kan stadigvæk få sin ønskede ceremoni og komme ud på den sidste rejse sådan som man havde tiltænkt – og for bedemanden er det langt hen af vejen samme arbejde.

Bedemand - Kirkelig ceremoni eller borgerligDe seneste års statistiker viser, at der er flere og flere som melder sig ud af folkekirken. Dette ses både som en stigende indenfor ateister, men også endnu et tegn på, at den økonomiske krise er over os. Er man medlem af folkekirken, betaler man nemlig 1 % i skat. Er man, eller påtænker man at blive ateist, så er det værd at vide, af dem der er medlem af folkekirken ikke på nogen måde bliver forfordelt – og ej heller ikke af bedemanden.

Hvis denne udvikling fortsætter, vil det blive svært for landets mange kirker af få penge nok bemidlet til at vedligeholde kirkerne samt lønne præster mm. og man bør ikke udelukkende tænke om man er troede eller ej, men også om man vil være med til at hjælpe med at istandsætte de gamle kirker. Det ville alt andet lige være ærgerligt hvis de fleste af disse blev nødt til at enten lukke. Hvad der skulle komme i stedet for disse hellige steder er et godt spørgsmål.

Tags:

4 Comments

 1. Emil siger:

  Jeg er en af dem som betaler til folkekirken uden at være kristen. Jeg synes nemlig at det er værd at bevare vores ældste kirker til de nye generation. Det er jo Danmarks historie og 1 % af ens indkomst vil ikke være et særlig stort beløb for langt de fleste.

  Lad os nu stå sammen og beholde vores smukke kirker folkens eller ender det med, at bedemænd kun kan tilbyde borgerlige begravelser og bisættelser.

 2. Tobias Ladefod siger:

  Ja, vores kirker er smukke bygninger, men kirkeskatten har nu sådan en grim smag af religion. Jeg synes ikke, at sådanne ting skal igennem skatten, og jeg betaler derfor ikke kirkeskat. Jeg ville dog godt støtte dem af anden vej – men igennem skat? Glem det.

 3. Lone Andersen siger:

  Ja, kirkerne er smukke, og jeg ville bestemt også betale min kirkeskat, hvis det udelukkende gik til vedligeholdelse af disse.

  Jeg gider dog ikke være med til at lønne præster, som søndag efter søndag står og prædiker i en næsten tom kirke.

  Luk halvdelen og sænk skatten med 50 %. Før det sker betaler jeg ikke kirkeskat, selvom jeg egentlig gerne ville have en kirkelig bisættelse…

 4. Morten Hansen siger:

  Kære Lone

  Ville det ikke være at fortrække, hvis vi blev flere troende? Det er da om noget det vi har brug for, for at vende den synkende skude, som vi i snart mange år har kaldt for Danmark.

Leave a Comment