Få kyndig retshjælp fra en advokat

januar 7, 2013

Det er ikke til at vide, hvornår man som privatperson eller virksomhedsejer får brug for retshjælp, og i den forbindelse kan det være en god ide at kende en dygtig advokat. Det kan du læse meget mere om i denne artikel.

Hvad er retshjælp?

Enhver har ret til at få en grundlæggende mundtlig rådgivning af en advokat. Denne rådgivning kan både være i form af juridiske spørgsmål, hvis du er indblandet i en sag, og i form af dine økonomiske og praktiske muligheder for at komme videre med din sag. Retshjælp er gratis og tilgængelig for enhver, men har du brug for råd og vejledning, der ligger uden for det, retshjælpen kan hjælpe dig med, skal du opfylde nogle bestemte økonomiske krav – ellers må du selv betale din advokat.

Kontakt en advokat

Det er ikke alle advokater, der tilbyder offentlig retshjælp, men du kan altid kontakte en advokat og høre, om han eller hun tilbyder retshjælp.

De fleste danskere har dog allerede en retshjælpsforsikring i form af deres indboforsikring, så det kan være en god ide at tjekke, inden man begynder at kontakte forskellige advokater. Er du i tvivl, om du har sådan en forsikring, kan du kigge dine forsikringspapirer igennem eller kontakte dit forsikringsselskab.

Der findes mange advokater i Danmark, og kender du ikke i forvejen en dygtig advokat, kan advokatfirmaet Ret&Råd anbefales. De tilbyder både retshjælp til privatpersoner og til erhverv, så de kan bruges i alle anliggende.

Tags: , ,

2 Comments

  1. Niels Møller siger:

    Jeg synes ikke, at det fremkommer ret tydeligt, om alle kan modtage retshjælp, og om det i så fald koster noget?

    Jeg er heller ikke helt sikker på, at jeg overhovedet forstår, hvad retshjælp er for noget? Er det bare, at man kan kontakte en advokat for at få svar på sine juridiske spørgsmål, for jeg går ud fra, at man ikke kan stille spørgsmål til en specifik sag, for det er jo ligesom gratis advokathjælp, og det tjener advokaterne jo ikke noget på.

  2. Emil H siger:

    Jeg synes, at det er en rigtig fin artikel om retshjælp, og jeg vil gerne sige tak for, at du har taget dig tid til at forklare os andre, hvad det i bund og grund handler om. Jeg har personligt altid været lidt i tvivl om, hvad det var for noget, og hvem der kunne benytte sig af det, så jeg er bestemt blevet klogere.

    Niels, hvis du går ind på linket, så kan du læse meget mere om retshjælp på advokatens egen hjemmeside. Det var mig til stor hjælp.

Leave a Comment